PIERNIKI

Jest 7 produktów.

Pokazano 1-7 z 7 pozycji

PIERNIKI

WSKAZÓWKA

Pierniki najlepiej upiec kilka tygodni przed świętami (np. w połowie listopada), a dekorowanie polewą lub lukrowanie należy wykonać później. Pierniczki należy przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.

...

PIERNIKI (PRZEPIS II)

WSKAZÓWKA

Pierniczki z tego przepisu należy upiec wcześniej i odstawić na dłuższy czas, by mogły zmięknąć. Najlepiej upiec je kilka tygodni przed świętami (np. w połowie listopada), a dekorowanie polewą lub lukrowanie należy wykonać...

PIERNIKI Z OTRĘBAMI OWSIANYMI

SKŁADNIKI (ok. 40 sztuk)
  • 350 g mąki pszennej
  • 150 g otrąb owsianych
  • 150 g płynnego miodu
  • 50 g melasy (w przepisie syrop z buraka)
  • 1 i 1/2 łyżeczki sody
  • 1...

PIERNIKI PEPPARKAKOR

Pepparkakor to świąteczne, szwedzkie pierniczki. Cienkie i kruche. Ciasto bardzo klejące, dlatego niezbędne jest schłodzenie go przez dwie godziny.  

SKŁADNIKI
  • 150 g melasy (syrop z buraków,...

PIERNIK Z ORZECHAMI

SKŁADNIKI (duży piernik)
  • 400 g mąki pszennej
  • 100 g margaryny
  • 250 g cukru
  • 2 jaja
  • 3 łyżki powideł śliwkowych
  • 2 łyżeczki gorzkiego kakao
  • 40 g...

PIERNIKOWA KRAJANKA

SKŁADNIKI NA KRAJANKĘ
  • 200 g miodu
  • 100 g masła
  • 120 g cukru
  • 2 jaja
  • 1 łyżka kakao
  • 2 łyżeczki zmielonego cynamonu
  • 2 łyżeczki zmielonych...

STAROPOLSKI PIERNIK DOJRZEWAJĄCY

WSKAZÓWKA

Ciasto należy przygotować 5 do 6 tygodni przed upieczeniem!

SKŁADNIKI
  • 500 g miodu
  • 1,5 szklanki cukru
  • 250 g masła
  • 1 kg mąki pszennej
  • 3...