Gdy żółtka z cukrem będą puszystą masą, dodać mąkę (przesianą przez sito) i proszek do pieczenia.
Na końcu dodać ubite białka.
Wymieszać je delikatnie łyżką z resztą składników.
Piec ok. 30-40 minut w 180°C lub do suchego patyczka
WSKAZÓWKA
Tort został zrobiony w formie okrągłej o średnicy 20 cm
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA MASY TRUSKAWKOWEJ
Truskawki umyć, obrać z szypułek, pokroić na kawałki i zmielić blenderem
Do zmiksowanych owoców dodać cukier puder oraz śmietankę
Jedną galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i przestudzoną dolać do truskawek, a drugą rozpuścić w 1/2 szklanki i również dolać do owoców
Na upieczony biszkopt wylać przygotowaną masę i wstawić do lodówki na kilka godzin
Gotowy tort wyciągnąć z formy i udekorować truskawkami