CIASTKA BANANOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM

SKŁADNIKI (18 sztuk)

  • 4 bardzo dojrzałe banany
  • 250 g masła orzechowego
  • 4 czubate łyżki półpłynnego miodu
  • 260 g płatków owsianych zwykłych
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g mąki pszennej tortowej

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  • Do miski lub garnka włożyć obrane banany.
  • Za pomocą widelca rozgnieść owoce do momentu, aż będą bez grudek.
  • Dodać masło orzechowe, miód, cynamon, ekstrakt z wanilii, sól, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe oraz proszek. Produkty dobrze wymieszać.
  • Na końcu dodać płatki owsiane. Ponownie całość wymieszać.
  • Ciasto wykładać za pomocą łyżki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w równych odstępach.
  • Piec w temperaturze 180 stopni C przez 15 minut.