CIASTKA BANANOWE Z MASŁEM ORZECHOWYM
SKŁADNIKI (18 sztuk)
- 4 bardzo dojrzałe banany
- 250 g masła orzechowego
- 4 czubate łyżki półpłynnego miodu
- 260 g płatków owsianych zwykłych
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- ½ łyżeczki soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50 g mąki pszennej tortowej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do miski lub garnka włożyć obrane banany.
- Za pomocą widelca rozgnieść owoce do momentu, aż będą bez grudek.
- Dodać masło orzechowe, miód, cynamon, ekstrakt z wanilii, sól, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe oraz proszek. Produkty dobrze wymieszać.
- Na końcu dodać płatki owsiane. Ponownie całość wymieszać.
- Ciasto wykładać za pomocą łyżki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia w równych odstępach.
- Piec w temperaturze 180 stopni C przez 15 minut.