SERNIK CYTRYNOWY BEZ PIECZENIA
SKŁADNIKI:
- 2 galaretki o smaku cytrynowym
- 1 kg sera białego z wiaderka
- 2 czubate łyżki cukru pudru
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 250 ml śmietanki 30%
- łyżka masła,
- wiórki kokosowe
- drobny cukier
DODATKOWO
- herbatniki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Na patelni rozpuścić masło, dodać wiórki kokosowe i cukier. Mieszać od czasu do czasu aż wiórki zarumienią się. Odstawić do wystygnięcia
- Blaszkę o wymiarach 20 cm x 20 cm wyłożyć folią spożywczą
- Na wierzch poukładać ciastka
- Galaretki rozpuścić w 500 ml wody. Odstawić do wystygnięcia
- Gdy galaretka wystygnie, ubić Śmietankę z cukrem wanilinowym i cukrem pudrem
- Następnie dodawać partiami ser. Całość wymieszać, gotową masę wylać na poukładane wcześniej ciastka
- Ciasto włożyć do lodówki, posypać po wierzchu wiórkami