- żyje w wodach morskich i jest z rodziny makrelowatych
- Występuje w Morzach i oceanach strefy tropikalnej, subtropikalnej i umiarkowanej
- Długość tej ryby to ok. 50 cm
- To najczęściej spożywana ryba w Polsce, ceniona z powodu wartości smakowych
- Mięso makreli jest tłuste dlatego idealnie nadaje się do wędzenia
- Może być również grillowana, smażona i marynowana
- Jedzona jest również w postaci pulpecików rybnych
MAKRELA
- żyje w wodach morskich i jest z rodziny makrelowatych
- Występuje w Morzach i oceanach strefy tropikalnej, subtropikalnej i umiarkowanej
- Długość tej ryby to ok. 50 cm
- To najczęściej spożywana ryba w Polsce, ceniona z powodu wartości smakowych
- Mięso makreli jest tłuste dlatego idealnie nadaje się do wędzenia
- Może być również grillowana, smażona i marynowana
- Jedzona jest również w postaci pulpecików rybnych