DESER Z NASION CHIA Z MANGO I PŁATKAMI MIGDAŁÓW

SKŁADNIKI (1 porcja)
  • 3 łyżki nasion chia
  • 2 łyżki mleka kokosowego
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka erytrolu lub miodu
  • 1/2 mango
  • 1 łyżka płatków migdałów
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Nasiona chia umieścić w miseczce, dodać oba mleka, miód lub słodzik, wymieszać przykryć i odstawić do lodówki na noc
  • Mango obrać, zmielić blenderem na puree
  • Płatki migdałów uprażyć
  • Przygotowane, napęczniałe nasionka przełożyć do szklanki lub pucharka do deserów, następnie położyć warstwę puree z mango
  • Udekorować uprażonymi płatkami

Porcja deseru ma 396 kcal (wersja ze słodzikiem)