KREM SZPARAGOWY Z PŁATKAMI MIGDAŁÓW

SKŁADNIKI
  • 500 g bulionu
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 1 cebula
  • 1 łyżka margaryny
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • ser z niebieską pleśnią
  • płatki migdałów
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Odciąć końcówki szparagom, łodygi obrać, pokroić w kawałki i wrzucić do bulionu. Ugotować do miękkości
  • Cebulę pokroić na kawałki i zeszklić na tłuszczu
  • Dodać do garnka z bulionem i szparagami
  • Dodać śmietanę, doprawić i całość zmiksować blenderem
  • Nalać do miseczki, dodać kawałki pokrojonego sera oraz uprażone płatki migdałów