ROSÓŁ Z CHILLI I AWOKADO

SKŁADNIKI NA ROSÓŁ
  • 150 g wołowiny (rostbef)
  • korpus z kurczaka (400 g)
  • 6 kurzych łapek
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • por
  • kawałek selera
  • cebula (opieczona nad ogniem, jedna cebula na 1 litr wody)
  • 5 kulek ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • 1 łyżeczka kolorowego pieprzu w kulkach
  • 2 i 1/2 litra wody
  • 2 kostki rosołowe z pietruszką i lubczykiem
  • natka pietruszki
DODATKI DO ZUPY
  • awokado
  • makaron wstążki
  • papryczka chili
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA ROSOŁU
  • Mięso umyć i przełożyć do garnka. Nalać tyle wody, żeby zakryło mięso. Zagotować
  • Gdy pojawią się szumowiny, wylać wodę z garnka, opłukać mięso i nalać świeżą wodę w ilości podanej w składnikach. Jarzyny obrać i włożyć do garnka z mięsem. Cebulę opiec nad ogniem i dodać do jarzyn
  • Dodać ziele angielskie, liście laurowe, pieprz oraz kostki rosołowe
  • Całość gotować na małym ogniu bez przykrycia ok. 3 godzin
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA DANIA
  • Do miseczek włożyć makaron, pokrojone w kostkę awokado i kawałek papryczki chili
  • Zalać gorącym rosołem
WSKAZÓWKI

Z upływem czasu zupa staje się coraz bardziej ostra!