Mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia przesiać przez sitko
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej
Żółtka oddzielić od białek. Białka ze szczyptą soli ubić na puszystą pianę
Masło z cukrem i żółtkami utrzeć
Dodać zmielone wiórki kokosowe (zmielić blenderem, aż wiórki zaczną puszczać tłuszcz i będą klejące), mąki z proszkiem do pieczenia, rozpuszczoną czekoladę oraz likier
Składniki dobrze połączyć ze sobą. Na końcu dodać ubite białka
Wymieszać za pomocą łyżki lub miksera na najniższych obrotach
Gotową masę przełożyć do blaszki z kominem wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką
Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok. 30 minut (do suchego patyczka)
Babka została polana lukrem przygotowanym z 50 g rozpuszczonej, białej czekolady i 2-3 łyżek likieru kokosowego