SAŁATKA W OGÓRKOWYCH ŁÓDECZKACH

SKŁADNIKI
  • 2 długie ogórki
  • 100 g szynki np. konserwowej
  • 3 grubsze plasterki żółtego sera
  • 3 rzodkiewki
  • 1 łyżka kukurydzy z puszki
  • 1 czubata łyżka majonezu ("Delikatny" o niższej zawartości tłuszczu)
  • 1 łyżka naturalnego jogurtu
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • rzeżucha lub szczypiorek do ozdoby
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Szynkę, ser oraz rzodkiewki pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski
  • Dodać kukurydzę, majonez oraz jogurt
  • Dodać sól i pieprz do smaku
  • Całość dobrze wymieszać
  • Ogórki umyć, obrać ze skórki (jeśli ktoś woli ze skórką, to nie obierać) i przekroić na połówki
  • Każdą połówkę ogórka przekroić wzdłuż
  • Wydrążyć środki, a w to miejsce włożyć sałatkę
  • Udekorować pokrojonym szczypiorkiem lub rzeżuchą