SKŁADNIKI (1 porcja)
- 4 kawałki pieczywa tostowego
- masło
- zioła prowansalskie
- 2 plasterki szynki konserwowej
- 2 plasterki sera żółtego
- 2 jaja
- 1 łyżka margaryny
- sól do smaku
CHRUPIĄCE TOSTY Z JAJEM SADZONYM
SKŁADNIKI (1 porcja)
- 4 kawałki pieczywa tostowego
- masło
- zioła prowansalskie
- 2 plasterki szynki konserwowej
- 2 plasterki sera żółtego
- 2 jaja
- 1 łyżka margaryny
- sól do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Chleb posmarować masłem
- Dwa kawałki pieczywa posypać ziołami i ułożyć na nich po plasterku szynki oraz sera
- Kawałki chleba z szynką i serem przykryć od góry pozostałymi kromkami
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni
- Piec tosty do czasu aż będą rumiane
- Na patelni rozpuścić margarynę i usmażyć dwa jaja
- Najlepiej smażyć pod przykryciem na małym ogniu, wtedy białko się zetnie, a żółtko będzie płynne
- Na każdym gotowym toście położyć jajo sadzone
- Przyprawić solą do smaku