ZAPIEKANE BUŁKI Z PIECZARKAMI

SKŁADNIKI (4 sztuki)
  • 500 g pieczarek
  • 2 duże cebule
  • 130 g sera feta
  • 100 g żółtego sera
  • 4 plastry pomidora
  • 4 bułki kajzerki; sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 łyżka masła
  • tłuszcz do smażenia
  • szczypiorek (niekoniecznie)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Górę bułek odkroić i położyć z boku, a środek wydrążyć
  • Pieczarki umyć i drobno pokroić razem z cebulą, następnie podsmażyć na tłuszczu na złoty kolor
  • Pod koniec smażenia dodać masło
  • Doprawić pieprzem oraz solą
  • Całość dobrze wymieszać
  • Do bułek nakładać kolejno warstwę pieczarek, pokrojonej fety, pieczarek, sera żółtego, plasterek pomidora, odrobinę ziół prowansalskich
  • Całość przykryć odkrojonym wcześniej kawałkiem bułki
  • Wierzch posypać żółtym serem oraz szczypiorkiem
  • Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 do 15 minut