ZAPIEKANE BUŁKI Z PIECZARKAMI
SKŁADNIKI (4 sztuki)
- 500 g pieczarek
- 2 duże cebule
- 130 g sera feta
- 100 g żółtego sera
- 4 plastry pomidora
- 4 bułki kajzerki; sól do smaku
- pieprz do smaku
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 łyżka masła
- tłuszcz do smażenia
- szczypiorek (niekoniecznie)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Górę bułek odkroić i położyć z boku, a środek wydrążyć
- Pieczarki umyć i drobno pokroić razem z cebulą, następnie podsmażyć na tłuszczu na złoty kolor
- Pod koniec smażenia dodać masło
- Doprawić pieprzem oraz solą
- Całość dobrze wymieszać
- Do bułek nakładać kolejno warstwę pieczarek, pokrojonej fety, pieczarek, sera żółtego, plasterek pomidora, odrobinę ziół prowansalskich
- Całość przykryć odkrojonym wcześniej kawałkiem bułki
- Wierzch posypać żółtym serem oraz szczypiorkiem
- Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 do 15 minut