BABKA PIASKOWA II
SKŁADNIKI
- 5 jaj
- 1/2 kostki roztopionej margaryny
- 1 szklanka cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 szklanka mąki pszennej (tortowa extra)
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki aromatu waniliowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Formę do babki posmarować tłuszczem i oprószyć mąką.
- Nastawić piekarnik na 200 stopni.
- Jaja wbić do miski, dodać cukier. Ze składników utrzeć gładką, puszystą masę.
- Następnie dodać mąki: pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, aromat oraz margarynę.
- Dokładnie połączyć wszystkie produkty.
- Gładką masę wylać do formy.
- Piec przez 30 minut. Najlepiej sprawdzać drewnianym patyczkiem czy babka jest upieczona.
- Podawać samą, z cukrem pudrem lub polewą.