TATAR Z ŁOSOSIA

SKŁADNIKI (1 porcja)
  • 150 g świeżego łososia
  • 1 żółtko
  • 1 cebulka
  • 1 ogórek kiszony
  • 2 gałązki kopru
  • 1 łyżka grubej soli
  • 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Płat łososia umyć, posypać grubą solą i zmielonym pieprzem
  • Przełożyć do miseczki lub pojemnika, zakryć i schować na 1 dzień do lodówki
  • Na drugi dzień odlać wodę, która się zebrała
  • Mięso drobno zmielić i ułożyć na talerzyku
  • Cebulkę i ogórek pokroić w drobną kosteczkę i ułożyć w koło łososia
  • Tak samo zrobić z drobno pokrojonym koperkiem
  • Na wierzch łososia położyć żółtko
  • Można posolić i popieprzyć do smaku jeśli jest potrzeba