TATAR Z ŁOSOSIA
SKŁADNIKI (1 porcja)
- 150 g świeżego łososia
- 1 żółtko
- 1 cebulka
- 1 ogórek kiszony
- 2 gałązki kopru
- 1 łyżka grubej soli
- 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Płat łososia umyć, posypać grubą solą i zmielonym pieprzem
- Przełożyć do miseczki lub pojemnika, zakryć i schować na 1 dzień do lodówki
- Na drugi dzień odlać wodę, która się zebrała
- Mięso drobno zmielić i ułożyć na talerzyku
- Cebulkę i ogórek pokroić w drobną kosteczkę i ułożyć w koło łososia
- Tak samo zrobić z drobno pokrojonym koperkiem
- Na wierzch łososia położyć żółtko
- Można posolić i popieprzyć do smaku jeśli jest potrzeba