BLOK CZEKOLADOWY W WAFLU
SKŁADNIKI
- 2 suche wafle
- 1 kostka masła
- 1/2 szklanki mleka
- 200 g cukru pudru
- 4 łyżki kakao
- 1 garść orzechów włoskich
- 1 garść rodzynek
- 1 garść płatków migdałowych
- 300 g mleka w proszku
- 3-4 herbatniki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Masło włożyć do rondla i rozpuścić
- Dodać cukier puder, kakao, mleko
- Wymieszać, zagotować i odstawić do wystygnięcia
- Dodać rodzynki, płatki migdałów, pokrojone orzechy i pokruszone herbatniki
- Następnie dodawać partiami mleko w proszku i mieszać do całkowitego połączenia się składników
- Keksówkę wyłożyć folią aluminiową, na dno położyć wafel, a na wafel wyłożyć masę czekoladową i równomiernie rozprowadzić po całej powierzchni
- Górę przykryć waflem
- Wstawić do lodówki.