BLOK CZEKOLADOWY W WAFLU

SKŁADNIKI
  • 2 suche wafle
  • 1 kostka masła
  • 1/2 szklanki mleka
  • 200 g cukru pudru
  • 4 łyżki kakao
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 1 garść rodzynek
  • 1 garść płatków migdałowych
  • 300 g mleka w proszku
  • 3-4 herbatniki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Masło włożyć do rondla i rozpuścić
  • Dodać cukier puder, kakao, mleko
  • Wymieszać, zagotować i odstawić do wystygnięcia
  • Dodać rodzynki, płatki migdałów, pokrojone orzechy i pokruszone herbatniki
  • Następnie dodawać partiami mleko w proszku i mieszać do całkowitego połączenia się składników
  • Keksówkę wyłożyć folią aluminiową, na dno położyć wafel, a na wafel wyłożyć masę czekoladową i równomiernie rozprowadzić po całej powierzchni
  • Górę przykryć waflem
  • Wstawić do lodówki.