SKŁADNIKI (6 sztuk)
- ok. 120 g serka mascarpone
- 3 łyżeczki konfitur malinowych z wanilią
- 1 łyżka mleka skondensowanego słodzonego z tubki
- 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
- wafelki w kształcie połówek jajek
- owoc do dekoracji np.: kiwi, malina, borówka, truskawka
WAFLOWE JAJA Z MASĄ MALINOWĄ
SKŁADNIKI (6 sztuk)
- ok. 120 g serka mascarpone
- 3 łyżeczki konfitur malinowych z wanilią
- 1 łyżka mleka skondensowanego słodzonego z tubki
- 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
- wafelki w kształcie połówek jajek
- owoc do dekoracji np.: kiwi, malina, borówka, truskawka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i pomalować pędzelkiem wafelki
- Odłożyć do całkowitego wyschnięcia czekolady (do lodówki)
- W tym czasie serek mascarpone wymieszać dokładnie z konfiturą i mlekiem
- Odstawić na 30 minut do lodówki
- Czekoladowe połówki jajek napełnić masą malinową i udekorować owocami