KREMOWE LODY Z ORZECHAMI I DAKTYLAMI

SKŁADNIKI
  • 250 g serka mascarpone
  • 330 g śmietany kremówki 30%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 200 g masy kajmakowej z puszki
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich, posiekanych na większe kawałki
  • 1 garść daktyli, pokrojonych na małe kawałki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier puder
  • Serek mascarpone wymieszać z masą kajmakową za pomocą miksera
  • Gdy masa będzie dobrze połączona, dodawać partiami ubitą śmietanę - delikatnie ją wmieszać za pomocą łyżki
  • Na końcu dodać bakalie i również delikatnie wymieszać całość łyżką
  • Przelać masę do pojemnika, zakryć od góry szczelnie pokrywką i włożyć do zamrażarki