KREMOWE LODY Z ORZECHAMI I DAKTYLAMI
SKŁADNIKI
- 250 g serka mascarpone
- 330 g śmietany kremówki 30%
- 1 łyżka cukru pudru
- 200 g masy kajmakowej z puszki
- 1/2 szklanki orzechów włoskich, posiekanych na większe kawałki
- 1 garść daktyli, pokrojonych na małe kawałki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier puder
- Serek mascarpone wymieszać z masą kajmakową za pomocą miksera
- Gdy masa będzie dobrze połączona, dodawać partiami ubitą śmietanę - delikatnie ją wmieszać za pomocą łyżki
- Na końcu dodać bakalie i również delikatnie wymieszać całość łyżką
- Przelać masę do pojemnika, zakryć od góry szczelnie pokrywką i włożyć do zamrażarki