SKŁADNIKI
- ok. 500 g owoców (w przepisie mrożone truskawki, maliny, wiśnie i czarna porzeczka)
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki cukru
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- 100 g masła
OWOCE POD KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ
SKŁADNIKI
- ok. 500 g owoców (w przepisie mrożone truskawki, maliny, wiśnie i czarna porzeczka)
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/2 szklanki cukru
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- 100 g masła
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Owoce umieścić w żaroodpornym naczyniu
- W misce wymieszać mąkę z cukrem i wiórkami
- Do suchych składników dodać rozpuszczone masło i mieszać do momentu aż powstaną grudki
- Posypać owoce powstałą kruszonką
- Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 25 minut (do momentu zarumienienia się kruszonki)
- Podawać z lodami
- Przepis na dwa naczynia żaroodporne wielkości 14 cm x 14 cm