MARZENIE ANIOŁA

SKŁADNIKI NA KREM KOKOSOWY
  • 1 szklanka mleka
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 płaskie łyżki mąki pszennej
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 kostki masła
  • 3 łyżki prażonych wiórek kokosowych
  • 3 łyżki wódki (może być Malibu)
POZOSTAŁE SKŁADNIKI
  • 1 paczka słonych krakersów
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • kilka pokrojonych migdałów do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KREMU KOKOSOWEGO
  • Przygotować budyń. Szklankę mleka połączyć z mąką ziemniaczaną i pszenną. Mleko kokosowe wlać do garnka, dodać cukier i cukier waniliowy. Gdy mleko będzie gorące, dodać mleko wymieszane z mąkami. Całość mieszać bez przerwy, żeby nie powstały grudki. Gdy budyń zrobi się gęsty - odstawić do wystygnięcia.
  • Masło ubić i dodawać po łyżce budyń kokosowy i alkohol. Gdy powstanie jednolita masa dodać prażone wiórki. Wymieszać i odstawić na ok. 20 minut do lodówki.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA CIASTA
  • Płaskie naczynie lub blachę o wymiarach ok. 28 cm x 21 cm wyłożyć krakersami.
  • Na każde ciastko nałożyć przygotowany krem.
  • Na krem położyć kolejne krakersy i znowu na nie krem.
  • Całość posypać wiórkami i kawałkami migdałów.
  • Przykryć i schować do lodówki na noc.

Proporcje na ok. 18 porcji