SKŁADNIKI
- 2 gorzkie czekolady (200 g)
- 1 mleczna (100 g); 50 g masła
- 1 łyżka miodu (w przepisie użyto miód lipowy)
- ok. 200 g orzechów ziemnych
- 3 łyżki czubate masy karmelowej (z puszki)
- 3 łyżki otrąb owsianych
CZEKOLADOWE BATONIKI
SKŁADNIKI
- 2 gorzkie czekolady (200 g)
- 1 mleczna (100 g); 50 g masła
- 1 łyżka miodu (w przepisie użyto miód lipowy)
- ok. 200 g orzechów ziemnych
- 3 łyżki czubate masy karmelowej (z puszki)
- 3 łyżki otrąb owsianych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Do rondla włożyć masło i czekolady połamane na drobniejsze kawałki
- Gdy składniki rozpuszczą się, dodać miód i masę karmelową
- Produkty wymieszać
- Dodać orzechy ziemne (część orzeszków troszkę zmielonych, część w kawałkach) oraz otręby
- Całość dobrze połączyć ze sobą
- Przygotować niewysokie naczynie, najlepiej prostokątne
- Spód naczynia wyłożyć papierem do pieczenia
- Przygotowaną masę wylać równo po całym dnie
- Pozostawić na ok. 2 godziny w lodówce
- Pokroić na kawałki