SKŁADNIKI
- 25 g masła
- ok. 200 g groszków czekoladowych (lub czekolady deserowej)
- 200 ml śmietany kremówki
- łyżeczka aromatu waniliowego lub laska wanilii
- 1 cukier wanilinowy
- liść mięty do dekoracji
MUS CZEKOLADOWY
SKŁADNIKI
- 25 g masła
- ok. 200 g groszków czekoladowych (lub czekolady deserowej)
- 200 ml śmietany kremówki
- łyżeczka aromatu waniliowego lub laska wanilii
- 1 cukier wanilinowy
- liść mięty do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Masło i groszki czekoladowe włożyć do rondelka
- Gotować na małym ogniu, do momentu, aż składniki będą płynne
- Wymieszać i odstawić do wystygnięcia
- Śmietanę ubić na sztywno z wanilią i cukrem wanilinowym
- Do śmietany dodawać po łyżce rozpuszczoną czekoladę z masłem
- Gdy otrzymamy jednolitą masę, można nakładać mus do miseczek
- Przygotowany mus można udekorować liściem mięty, owocem lub udekorować według innego pomysłu