ROLADKI SCHABOWE

SKŁADNIKI (10 sztuk)
  • 220 g schabu
  • 5 plastrów sera żółtego np. salami
  • 1 jajko do panierki
  • bułka tarta do panierki
  • mąka do panierki
  • olej do smażenia
SKŁADNIKI NA FARSZ
  • 50 g szpinaku
  • 25 g fety
  • 1 mały ząbek czosnku
  • pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Zrobić farsz. Rozmrożony szpinak umieścić w rondlu, dodać fetę, którą należy rozdrobnić widelcem oraz wyciśnięty ząbek czosnku i troszkę czarnego pieprzu
  • Gotować tak długo, aż szpinak z serem będą stanowić gęstą masę
  • Odstawić do wystygnięcia
  • Schab umyć i pokroić na cienkie plasterki
  • Mięso popieprzyć, później na każdy kawałek mięsa rozprowadzić farsz szpinakowy
  • Następnie położyć kawałek sera żółtego (połowa wielkości mięsa)
  • Zwinąć schab w roladkę i obtoczyć w panierce zrobionej z mąki, roztrzepanego jaja oraz bułki tartej
  • Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony