SKŁADNIKI
- ryba Dorada
- 1/2 cytryny
- 1 duży ząbek czosnku
- 1 łyżeczka masła
- 1/4 opakowania przyprawy cytrynowej do ryby
- 2 łyżki oleju
- sól
DORADA GRILLOWANA Z CYTRYNAMI
SKŁADNIKI
- ryba Dorada
- 1/2 cytryny
- 1 duży ząbek czosnku
- 1 łyżeczka masła
- 1/4 opakowania przyprawy cytrynowej do ryby
- 2 łyżki oleju
- sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Rybie odciąć głowę
- Tuszę dobrze opłukać, a później posolić z każdej strony
- Grzbiet ryby ponacinać (zrobić "kieszonki"), a w każde nacięcie powkładać cienkie plastry cytryny oraz kawałki czosnku
- Całość doprawić przyprawą cytrynową
- Do środka ryby włożyć masło
- Na grillową patelnię wlać troszkę oleju
- grillować rybę z dwóch stron (ok. 10 minut)