SZPINAK Z KURCZAKIEM
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie mrożonego szpinaku
- 2 piersi z kurczaka
- mała śmietana 18%
- 200 g żółtego sera lub 2-3 kulki sera Mozzarella
- opakowanie przyprawy do gyrosa
- świeży pomidor
- szczypior
- 3 ząbki czosnku
- olej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Szpinak przełożyć na patelnię lub do rondla. Gotować na małym ogniu przez 10-15 minut
- Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę, sól oraz pieprz
- Osobno usmażyć na oleju piersi pokrojone w kawałki z przyprawą do gyrosa
- Do szpinaku dodać usmażone kawałki mięsa
- Przełożyć potrawę do żaroodpornego naczynia
- Po wierzchu posypać startym serem lub pokrojoną Mozzarellą
- Zapiekać ok. 30 minut
- Udekorować świeżym pomidorem i szczypiorkiem