SZPINAK Z KURCZAKIEM

SKŁADNIKI
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • 2 piersi z kurczaka
  • mała śmietana 18%
  • 200 g żółtego sera lub 2-3 kulki sera Mozzarella
  • opakowanie przyprawy do gyrosa
  • świeży pomidor
  • szczypior
  • 3 ząbki czosnku
  • olej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Szpinak przełożyć na patelnię lub do rondla. Gotować na małym ogniu przez 10-15 minut
  • Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę, sól oraz pieprz
  • Osobno usmażyć na oleju piersi pokrojone w kawałki z przyprawą do gyrosa
  • Do szpinaku dodać usmażone kawałki mięsa
  • Przełożyć potrawę do żaroodpornego naczynia
  • Po wierzchu posypać startym serem lub pokrojoną Mozzarellą
  • Zapiekać ok. 30 minut
  • Udekorować świeżym pomidorem i szczypiorkiem