BABECZKI Z MASĄ BUDYNIOWĄ I GRUSZKĄ
SKŁADNIKI NA BABECZKI (11 sztuk)
- 1/2 kostki (100 g) miękkiego masła
- 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
- 3 żółtka
- szczypta soli
- 1 łyżeczka gorzkiego kakao
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 1 łyżka białego cukru
SKŁADNIKI NA MASĘ BUDYNIOWĄ
- 1 budyń czekoladowy z cukrem
- 2 szklanki mleka do sporządzenia budyniu
- 130 g opakowania sera Ricotta
- 1 łyżka mleka słodzonego, skondensowanego z tubki
DODATKOWO
- Kawałek czekolady mlecznej do udekorowania
- cukier puder do dekoracji
- kolorowe małe kuleczki do dekoracji
- gruszka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA CIASTA NA BABECZKI
- Włożyć składniki do miski i zagnieść ciasto. Ciasto powinno być gładkie
- Odrywać kawałki i wylepiać małe foremki
- Piec w 180 stopniach przez 20 minut
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Odstawić do przestygnięcia
- Gdy będzie zimny, dodać mleko słodzone oraz serek i całość połączyć za pomocą miksera lub blendera
- Nakładać po łyżeczce masę budyniową do kruchej babeczki, a do środka wsunąć plasterek gruszki (bez skórki)
- Brzegi posypać przesianym cukrem pudrem oraz startą na małych oczkach czekoladę
- Wierzch posypać kolorowymi kuleczkami