CIASTO MUSLI

SKŁADNIKI
  • 3 bardzo dojrzałe banany
  • 3 średnie jabłka
  • 110 g otrąb owsianych
  • 50 g otrąb żytnich
  • 30 g otrąb pszennych
  • 1 garść orzechów laskowych
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 1 garść migdałów bez skórki
  • 1 garść rodzynek
  • 1 garść pestek dyni
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Jabłka umyć i zetrzeć wraz ze skórką na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do miski
  • Banany obrać, zmiksować na jednolitą masę i przełożyć do miski z jabłkami
  • Orzechy i migdały pokroić na kawałki i wraz z otrębami, dynią oraz rodzynkami dodać do jabłek z bananami
  • Całość dobrze wymieszać i przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej otrębami pszennymi
  • Forma może być prostokątna lub do pieczenia babki
  • Piec 40 minut w temperaturze 170 stopni
  • Odstawić do wystygnięcia