Gdy będzie zwartą kulą, zawinąć je w folię spożywczą i schować do lodówki
Gdy ciasto będzie chłodzić się, przygotować krem
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA KREMU
Żółtka i jajka ubić z cukrem na puszystą masę
Następnie dodać mąkę ziemniaczaną. Całość dobrze połączyć ze sobą
Gotową masę wlać do gotującego się mleka. Nie przerywając mieszania gotować, do momentu, aż krem zgęstnieje
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA BABECZEK C.D.
Foremki umyć, osuszyć i wysmarować margaryną
Ciasto rozwałkować, na grubość ok. 0,5 cm, podsypując mąką
Wycinać w cieście kółka. Jedne o średnicy foremek, a drugie troszkę większe niż foremki
Foremki wylepić większym kółkiem, a nadmiar ściąć nożem. Nałożyć krem do środka i przykryć mniejszym kółkiem dociskając brzegi.
Piec w 160 stopniach ok. 30 min
W trakcie pieczenia, babeczki mogą się otworzyć
Przed podaniem można posypać je cukrem pudrem
Babeczki można również przygotować w papierowych papilotkach, ale muszą być dodatkowo włożone do blaszki na muffinki, ponieważ krem, który jest w środku rozpycha boki i babeczki tracą kształt