HUMMUS Z DYNIĄ MUSCAT
SKŁADNIKI:
- 300 g ugotowanej ciecierzycy
- 1 szklanka puree z dyni
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka masła z orzeszków ziemnych
- 1 łyżka pasty Tahini
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki kminu
- 1/2 łyżeczki curry
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka pasty z papryczek chili
- sól
- pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Ciecierzycę ugotować, odcedzić na sicie i zmiksować na gładką masę
- Dodać pozostałe składniki
- Ponownie wszystko połączyć
- Gotowy hummus przełożyć do miseczki i udekorować oliwą, pestkami dyni
UWAGA!
Jeśli ciecierzyca przy miksowaniu będzie zbyt sucha, można dolać trochę wody