PLACKI KABACZKOWE Z CEBULKĄ I KOPERKIEM

SKŁADNIKI (11 sztuk)
  • 1 kg kabaczka
  • 2 cebule
  • olej
  • 2 jaja
  • 6 łyżek mąki pszennej
  • 1 łyżka świeżego lub mrożonego koperku
  • śmietana
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Kabaczek umyć, obrać ze skóry, wydrążyć łyżką środek z pestkami i zetrzeć na tarce o grubych oczkach
  • Posypać solą (ok. 2 łyżeczki) i odstawić na 15 minut
  • Kabaczek przełożyć na sito i odcisnąć sok
  • Cebulkę pokroić na drobną kostkę, usmażyć na złoty kolor i przełożyć do kabaczka
  • Dodać także jaja, pokrojony drobno koperek oraz mąkę
  • Doprawić solą oraz pieprzem
  • Smażyć z dwóch stron
  • Podawać ze śmietaną