SKŁADNIKI
- 3 duże czerwone papryki
- ok. 300 g mięsa mielonego z indyka
- woreczek ugotowanej kaszy bulgur
- przyprawy: tymianek, oregano, 1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę, sól, pieprz, natka pietruszki
- cebula drobno pokrojona
- ser Mozzarella
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- papryki przeciąć wzdłuż, umyć
- mięso wymieszać z kaszą, cebulą i przyprawami
- przygotowaną masę włożyć do papryk, posypać po wierzchu serem
- przygotowane papryki włożyć do żaroodpornego naczynia z niewielką ilością wody
- wierzch naczynia przykryć folią aluminiową
- piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni do czasu aż papryka będzie bardzo miękka
- pod koniec pieczenia, ściągnąć na chwilkę folię
PAPRYKI FASZEROWANE Z KASZĄ BULGUR
SKŁADNIKI
- 3 duże czerwone papryki
- ok. 300 g mięsa mielonego z indyka
- woreczek ugotowanej kaszy bulgur
- przyprawy: tymianek, oregano, 1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę, sól, pieprz, natka pietruszki
- cebula drobno pokrojona
- ser Mozzarella
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- papryki przeciąć wzdłuż, umyć
- mięso wymieszać z kaszą, cebulą i przyprawami
- przygotowaną masę włożyć do papryk, posypać po wierzchu serem
- przygotowane papryki włożyć do żaroodpornego naczynia z niewielką ilością wody
- wierzch naczynia przykryć folią aluminiową
- piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni do czasu aż papryka będzie bardzo miękka
- pod koniec pieczenia, ściągnąć na chwilkę folię