SERNIK CYTRYNOWY BEZ PIECZENIA

SKŁADNIKI:

  • 2 galaretki o smaku cytrynowym
  • 1 kg sera białego z wiaderka
  • 2 czubate łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 250 ml śmietanki 30%
  • łyżka masła,
  • wiórki kokosowe
  • drobny cukier 

DODATKOWO

  • herbatniki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Na patelni rozpuścić masło, dodać wiórki kokosowe i cukier. Mieszać od czasu do czasu aż wiórki zarumienią się. Odstawić do wystygnięcia
  • Blaszkę o wymiarach 20 cm x 20 cm wyłożyć folią spożywczą
  • Na wierzch poukładać ciastka
  • Galaretki rozpuścić w 500 ml wody. Odstawić do wystygnięcia
  • Gdy galaretka wystygnie, ubić Śmietankę z cukrem wanilinowym i cukrem pudrem
  • Następnie dodawać partiami ser. Całość wymieszać, gotową masę wylać na poukładane wcześniej ciastka
  • Ciasto włożyć do lodówki, posypać po wierzchu wiórkami