ZUPA POMIDOROWA Z NATKĄ PIETRUSZKI

SKŁADNIKI
  • Kawałki kurczaka, np. podudzia, udko, korpus
  • 1 puszka obranych pomidorów
  • 3 marchewki
  • pietruszka
  • kilka liści selera
  • garść świeżej natki pietruszki
  • 1/2 płaskiej łyżeczki ostrej czerwonej papryki w proszku
  • kostka drobiowa
  • 2 łyżki śmietany
  • makaron
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Umyte kawałki z kurczaka włożyć do garnka
  • Do 3/4 wysokości garnka wlać wodę
  • Dodać jedną marchewkę pokrojoną w plastry, 2 całe marchewki oraz pietruszkę i liście selera
  • Pomidory zmiksować blenderem i dodać do reszty gotujących się jarzyn
  • Po godzinie dodać kostkę drobiową, paprykę, pieprz, sól i śmietanę
  • Wymieszać i podawać z pokrojoną natką pietruszki oraz z makaronem