KREM Z DYNI

SKŁADNIKI
  • 500 g dyni
  • 2 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1- 2 ząbki czosnku
  • 1 l bulionu
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • oliwa
  • grzanki
  • świeża natka pietruszki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Cebulę oraz czosnek pokroić i zeszklić na patelni (na oliwie lub oleju)
  • Dynię i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na złoty kolor
  • Następnie wszystkie produkty, które były podsmażane przełożyć do garnka
  • Dodać bulion. Gotować do momentu, aż dynia i ziemniaki będą miękkie
  • Całość zmiksować blenderem
  • Zupę przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem
  • Podawać w miseczkach z grzankami i posiekaną natką pietruszką