BRUSCHETTA Z POMIDORAMI I BAZYLIOWYM PESTO

SKŁADNIKI
  • 1 bagietka
  • 4 pomidory
  • 4 łyżeczki pesto z bazylii
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Pomidory umyć, obrać ze skórek i pokroić w kosteczkę (bez pestek)
  • Przełożyć do miseczki
  • Dodać pesto, wyciśnięty przez wyciskarkę czosnek, oliwę, sól oraz pieprz
  • Całość dobrze wymieszać. Bagietkę pokroić na kromki
  • Każdy kawałek pieczywa skropić oliwą i położyć przygotowane pomidorki
  • Bruschetty włożyć do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec do momentu, aż będą rumiane (ok. 15 minut)