PIECZARKI POD PIERZYNKĄ SEROWĄ

SKŁADNIKI
  • 5 pieczarek
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • kawałek sera żółtego (ok. 2 łyżek startego sera)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Pieczarki umyć i wykroić z nich trzony
  • 1 łyżkę masła roztopić na patelni i dodać pokrojone na małą kostkę trzony i cebulę
  • Dodać sól i pieprz do smaku
  • Gdy cebulka i trzony zrumienią się, ściągnąć z ognia patelnię
  • Gotowy farsz przełożyć do pieczarek i posypać startym serem żółtym
  • Ponownie roztopić 1 łyżkę masła na patelni i położyć przygotowane pieczarki
  • Dusić pod przykryciem do momentu, kiedy pieczarki będą miękkie i rozpuści się na nich ser