BUŁECZKI DUKAN'A

SKŁADNIKI (10 bułeczek)
  • 2 jaja
  • kostka chudego twarogu (200 g)
  • 10-12 łyżek otrąb owsianych i pszennych
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Twaróg rozgnieść lub zmielić
  • Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać
  • Jeśli po dodaniu otrąb ciasto nadal będzie mokre, należy dosypać więcej otrąb
  • Formować bułeczki z jednej czubatej łyżki
  • Gotowe bułeczki układać na blasze wyłożonej papierem pergaminowym
  • Piec w temp. 170°C, ok. 35-40 minut
  • Jedna bułka ma 50 kcal (gdy w przepisie zostanie użytych 6 łyżek otrąb owsianych i 6 łyżek otrąb pszennych)