CZEKOLADOWE BATONIKI

SKŁADNIKI
  • 2 gorzkie czekolady (200 g)
  • 1 mleczna (100 g); 50 g masła
  • 1 łyżka miodu (w przepisie użyto miód lipowy)
  • ok. 200 g orzechów ziemnych
  • 3 łyżki czubate masy karmelowej (z puszki)
  • 3 łyżki otrąb owsianych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Do rondla włożyć masło i czekolady połamane na drobniejsze kawałki
  • Gdy składniki rozpuszczą się, dodać miód i masę karmelową
  • Produkty wymieszać
  • Dodać orzechy ziemne (część orzeszków troszkę zmielonych, część w kawałkach) oraz otręby
  • Całość dobrze połączyć ze sobą
  • Przygotować niewysokie naczynie, najlepiej prostokątne
  • Spód naczynia wyłożyć papierem do pieczenia
  • Przygotowaną masę wylać równo po całym dnie
  • Pozostawić na ok. 2 godziny w lodówce
  • Pokroić na kawałki