2 duże ząbki czosnku (wyciśnięte przez wyciskarkę)
pieprz do smaku
sól do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA POTRAWY
Na oleju podsmażyć mięso
Dodać cebulę (wcześniej pokrojoną i podsmażoną na złoty kolor), papryki pokrojone w kostkę (wcześniej obrane ze skórki za pomocą obieraka do ziemniaków) oraz pomidory
Po 10 minutach smażenia dodać czosnek wyciśnięty przez wyciskarkę i przyprawy (łagodną i ostrą paprykę, pieprz, sól, kminek) Następnie dodać fasolę i kukurydzę
Całość wymieszać i gotować na małym ogniu jeszcze chwilkę. (Całość od początku do końca gotować ok. 30 minut)
Ściągnąć farsz z ognia i dodać posiekaną natkę pietruszki
Wymieszać i nakładać na tortille
Posypać po wierzchu serem (1-2 garście do jednej) i zwinąć placki
Można ułożyć przygotowane burrito na żaroodpornym naczyniu i zapiekać w 180 stopniach do czasu aż tortilla zarumieni się, a ser rozpuści się w środku
Jeśli farsz jest zimny, owinąć burrito folią aluminiową i piec w 180 stopniach przez 25 minut
Gotowe danie podawać na liściach sałaty z sosem
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SOSU
Składniki na sos umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać