GRILLOWANE PLASTRY KARKÓWKI

SKŁADNIKI
  • 1 kg karkówki
  • 2 średnie cebule
  • Maggi
SKŁADNIKI NA SOS
  • 2 łyżki śmietany 
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Karkówkę umyć i pokroić w plastry o grubości 1 cm
  • Cebulę obrać i pokroić na cienkie plasterki
  • W naczyniu żaroodpornym, garnku lub misce ułożyć kawałki mięsa, które należy skropić obficie przyprawą Maggi
  • Na skropione przyprawą kawałki karkówki poukładać cebulę
  • Tak zrobić do wykorzystania wszystkich składników (mięso - Maggi - cebula)
  • Naczynie przykryć i wstawić do lodówki na noc
  • Każdy kawałek mięsa smażyć na grillowej patelni 3 minuty z każdej strony
  • Cebulkę można podsmażyć np. z pieczarkami i podawać z karkówką
  • Mięso można podać również z sosem czosnkowym
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SOSU
  • śmietanę wymieszać z majonezem
  • dodać czosnek przeciśnięte przez wyciskarkę
  • Doprawić solą i pieprzem
  • Wymieszać