TAGLIATELLE Z MIĘSEM W SOSIE
SKŁADNIKI (na 4-5 porcji)
- 300 g tagliatelle (makaron tasiemki)
- 250 g mięsa mielonego
- 500 g sosu pomidorowego z kartonika
- 1 cebula
- 1 duży ząbek czosnku
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1/2 płaskiej łyżeczki ostrej papryki
- kawałek sera żółtego
- bazylia do dekoracji
- olej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Na oleju usmażyć mięso mielone z pokrojoną drobno cebulką
- Pod koniec smażenia wycisnąć czosnek i dodać zioła prowansalskie oraz paprykę
- Całość wymieszać i dodać sos pomidorowy
- Chwilkę trzymać na ogniu, żeby mięso z sosem było gorące
- Podawać z makaronem i startym żółtym serem
- Można udekorować listkiem bazylii.