TAGLIATELLE Z MIĘSEM W SOSIE

SKŁADNIKI (na 4-5 porcji)
  • 300 g tagliatelle (makaron tasiemki)
  • 250 g mięsa mielonego
  • 500 g sosu pomidorowego z kartonika
  • 1 cebula
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1/2 płaskiej łyżeczki ostrej papryki
  • kawałek sera żółtego
  • bazylia do dekoracji
  • olej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Na oleju usmażyć mięso mielone z pokrojoną drobno cebulką
  • Pod koniec smażenia wycisnąć czosnek i dodać zioła prowansalskie oraz paprykę
  • Całość wymieszać i dodać sos pomidorowy
  • Chwilkę trzymać na ogniu, żeby mięso z sosem było gorące
  • Podawać z makaronem i startym żółtym serem
  • Można udekorować listkiem bazylii.