NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM I GORGONZOLĄ
SKŁADNIKI (15 sztuk)
- 450 g mrożonego szpinaku
- 200 g sera gorgonzola
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki sera mascarpone
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- jajo
- bułka tarta
- margaryna do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Upiec naleśniki
- Na patelnię włożyć rozmrożony szpinak
- Dodać ser gorgonzola, ser mascarpone, wyciśnięty przez wyciskarkę czosnek, sól oraz pieprz
- Całość dobrze wymieszać. Trzymać na ogniu do czasu zredukowania płynów
- Nakładać na naleśnik porcję nadzienia, po czym rozprowadzić go po całej powierzchni naleśnika i zwinąć w rulon
- Każdy zwinięty naleśnik obtoczyć w roztrzepanym jajku, kolejno w bułce tartej i smażyć na tłuszczu do momentu zarumienienia się panierki