NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM I GORGONZOLĄ

SKŁADNIKI (15 sztuk)
  • 450 g mrożonego szpinaku
  • 200 g sera gorgonzola
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sera mascarpone
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • jajo
  • bułka tarta
  • margaryna do smażenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
  • Upiec naleśniki
  • Na patelnię włożyć rozmrożony szpinak
  • Dodać ser gorgonzola, ser mascarpone, wyciśnięty przez wyciskarkę czosnek, sól oraz pieprz
  • Całość dobrze wymieszać. Trzymać na ogniu do czasu zredukowania płynów
  • Nakładać na naleśnik porcję nadzienia, po czym rozprowadzić go po całej powierzchni naleśnika i zwinąć w rulon
  • Każdy zwinięty naleśnik obtoczyć w roztrzepanym jajku, kolejno w bułce tartej i smażyć na tłuszczu do momentu zarumienienia się panierki