PRZEKĄSKI

Jest 14 produktów.

Pokazano 1-14 z 14 pozycji

TATAR Z ŁOSOSIA

SKŁADNIKI (1 porcja)
  • 150 g świeżego łososia
  • 1 żółtko
  • 1 cebulka
  • 1 ogórek kiszony
  • 2 gałązki kopru
  • 1 łyżka grubej soli
  • 1/4 łyżeczki świeżo...

SUSHI

SKŁADNIKI NA SUSHI
  • 1 i 1/2 szklanki ryżu do sushi
  • 2 i 1/2 szklanki wody
  • 2 łyżki octu ryżowo-zbożowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 4 algi
  • ...

FIGI Z KOZIM SEREM

SKŁADNIKI (8 sztuk)
  • 2 świeże figi
  • 100 g schłodzonego sera koziego
  • 2 plasterki szynki prosciutto
  • świeżo zmielony pieprz

PESTO Z LIŚCI KALAREPY

SKŁADNIKI
  • liście z jednej kalarepy
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • 2-3 łyżki orzeszków ziemnych solonych
  • 1 łyżka ziaren słonecznika
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4...

SAJGONKI Z KURCZAKIEM CURRY I RYŻEM

SKŁADNIKI (12 sztuk)
  • 125 g (woreczek) ryżu jaśminowego
  • pierś z kurczaka
  • 3 łyżki oleju lub oliwy
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • 4 łyżki...

SZASZŁYK Z KURCZAKA Z ANANASEM

SKŁADNIKI (9 szaszłyków)
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1/2 świeżego ananasa
  • 1 główka czosnku
SKŁADNIKI I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA MARYNATY

CIASTO MUSLI

SKŁADNIKI
  • 3 bardzo dojrzałe banany
  • 3 średnie jabłka
  • 110 g otrąb owsianych
  • 50 g otrąb żytnich
  • 30 g otrąb pszennych
  • 1 garść orzechów laskowych
  • 1...

PAPRYKARZ

SKŁADNIKI

  • polędwica z mintaja (450 g)
  • papryka bez skórki ze słoika (1 sztuka ok. 90 g)
  • pomidory krojone w puszce (385 g)
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka korzeń
  • ...

PODGRZYBKI W ZALEWIE OCTOWEJ

SKŁADNIKI

  • Grzyby podgrzybki

SKŁADNIKI NA ZALEWĘ (na 4 słoiczki)

  • 2 szklanki wody
  • ½ szklanki octu 10%
  • 1 łyżka cukru
  • ...